• Doktor Lyd

Lidt om den nye Rega RP 8 Neo

Rega Planar 8 Neo er netop kommet til Danmark. Ja, ok den har været her lidt tid nu, men fortjener virkelig noget opmærksomhed. Designet er med direkte inspiration fra den vilde og nærmest uopnåelige Rega Naiad, som er prissat til lidt over 300.000 gode danske kroner. Rega RP 8 Neo er dog noget mere opnåelig for os andre med ikke uanede midler.


Over en periode på 10 år har Roy Gandy og Rega udviklet på den ultimative - Cost no Object grammofon. Det er blevet til Naiad som altså er helt ekstrem. Rega RP 8 Neo er skabt på baggrund af alle de innovative løsninger der skabte Naiad, bare med hensyntagen til økonomiske betragtninger. Alle dele er konstrueret med henblik på at trække så mange detaljer op fra vinylrillen som muligt. For at sikre den bedst mulige lyd, er der brugt avancerede materialer bl.a med en ultralet plint. Den ydre ramme fra den forgående model er fjernet, hvilket har reduceret plintens størrelse og det klassiske støvlåg er afløst af et nyt, fladt låg – altså er den samlede vægt faldet betragteligt.

Planar 8 leveres med den nye RB-880 tonearm, der konstrueret med en nultolerance lejer. Motoren på RP 8 Neo er kontrolleret af en avanceret strømforsyning -Neo PSU. Den byder på Quartzstyret og justerbar hastighed, samt en avanceret anti-vibrationskontrol. Motoren trækker pladetallerkenen via den præcisionsdrejede aluminiumsundertallerken og herfra til den tre-lags pladetallerken i Pilkington glas via en nyudviklet EBLT drivrem.


Da grammofonen er mindre end tidligere Rega modeller, har Rega udviklet et ultralet vægbeslag i laserskåret aluminium til RP 8 Neo.  RP 8 Neo kan leveres fabriksmonteret med enten en Rega Ania MC, en Apheta 2 MC eller uden pickup.


Pris fra kr. 15.995,-


Se iøvrigt et fabriksbesøg her:

https://lydogbillede.dk/nyheter/hi-fi/bag-facaden-rega-research/